Alfa Romeo 4C

The dream realised

Alfa Romeo 4C je definitivno automobil kojem nema smisla pronalaziti mane, jer nije u pitanju automobil za svaki dan, već jedan od onih koji se, upravo suprotno, kupuju za ceo život.

Italijanski proizvođač ovaj automobil definiše kao kompaktni superautomobil za malo novca, a ovaj automobil je zaista dizajniran poput višestruko skupljih superautomobila.

Kalkulator kredita

meseci
%

Dizajn

Tehnologija i sigurnost

Velika zaustavna moć – do 1,25 g kod usporavanja pri kočenju

Sistem kočenja na Alfa Romeo 4C Spider-u dizajniran je za trkačke uslove, gde je neophodno odlučno kočenje, čak i u najzahtevnijim situacijama.

Alfa DNA

Novi inovativni selektor Alfa DNA momentalno optimizuje performanse modela Alfa Romeo 4C Spider. Sa četiri režima, uključujući i trkački režim Race, selektor Alfa DNA omogućava optimizaciju motora, sistema prenosa, Alfa Electronic Q2 diferencijala i elektronske kontrole stabilnosti (ESC) kalibracijom na novi koji je potreban vozaču.

Snaga lakoće

Inženjeri Alfa Romea nastavili su upotrebu vrhunskih materijala tako što su stvorili karoseriju u celosti izrađenu od presovanih kompozitnih listova (SMC), kompozitnog materijala male gustine i velike čvrstine koji je 20% lakši i dimenzijski krući od čelika. Srce i duša automobila — aluminijumski motor sa turbopunjačem i direktnim ubrizgavanjem zapremine 1750 cc

Alfa TCT dvostruko kvačilo

Menjač Alfa TCT je dizajniran tako da postaje najagresivniji u Dynamic i Race režimima vožnje. Ono što ovaj Alfa Romeo još više čini produžetkom vozača jeste menjač usklađen sa brojem obrtaja, i precizno menjanje brzina od samo 130 milisekundi pri punom gasu. Za ugodnu vožnju u režimima Dynamic, Natural i All-weather, menjač Alfa Romeo TCT može da primeni „auto“ režim.MailTelefonom

Top