fbpx

Tehnologija i bezbednost kao standard

Novi Alfa Romeo MiTo odaje počast brendu Alfa u potpunosti, potvrđujući beskompromisni osećaj zadovoljstva pri upravljanju i vožnji.

Mito u standardnoj verziji nudi najfiniji asortiman elektronskih uređaja za dinamičku kontrolu i bezbednost. Iz toga je proistekao izbor dve isprobane i testirane tehničke šeme za sistem vešanja – MacPherson konfiguracija sa prednje strane i polu-zavisna konfiguracija sa torzionom gredom na zadnjem delu automobila.

Kalkulator kredita

meseci
%

Dizajn

Alfa Romeo DNA

MiTo je bilo prvo Alfa Romeo vozilo opremljeno sa Alfa DNA sistemom, inovativnim uređajem koji deluje na glavne parametre pri vožnji (reakciju motora, kontrolu stabilnosti i pomoć pri okretanju volana). Zahvaljujući njemu, ličnost automobila postala je prilagođena potrebama vozača i različitim stanjima na putevima

MultiAir tehnologija označava veliki generacijski odskok u poređenju sa postojećim benzinskim motorima, zahvaljujući principu koji predstavlja osnovu ove nove tehnologije: mogućnošću kontinualnog prilagođavanja glavnih elemenata koji garantuju optimalno sagorevanje pri svim brzinama i u svim voznim uslovima.

Inovativni hidro-električni sistem dovoda vazduha i sistem sagorevanja, koji je zamenio konvencionalni prigušni ventil predstavlja značajno unapređenje sa stanovišta očuvanja životne sredine i ekonomičnosti.

Tehnologija i sigurnost

Alfa TCT prekidač poseduje 6 brzina i 4 pozicije

Položaj za parkiranje(P);
Položaj za rikverc (R);
Netralni položaj – prazan hod(N);
Položaj za vožnju (D).

Start & Stop

Za vožnju po gradu, Alfa MiTo je profitirao zahvaljujući Start & Stop uređaju, koji se kombinuje sa svim MultiAir motorima i svim dizel motorima. Ovaj uređaj je sve vreme aktivan, ali ga vozač može isključitiMailTelefonom

Top