Priznanje od EBRD i EU za uspešnu realizaciju projekta “SOLARNE ELEKTRANE”

3. Februar 2022.

Auto kuće STOJANOV I STOJANOV AUTO su prošle godine otvorile novo poglavlje u poslovanju i korišćenju obnovljih izvora energije postavljanjem solarne elektrane na svoje poslovne objekte ukupne snage 225,3 kW.

Priznanje od EBRD i EU za uspešnu realizaciju projekta “SOLARNE ELEKTRANE”

Kompletan projekat podržan je i od strane Evropske banke za obnovu i razvoj (European Bank for Reconstruction and Development – EBRD) I Evropske Unije.

Priznanje za uspešnu realizaciju investicionog projekta u okviru Programa za konkurentnost za MSP nam daje dodatnu motivaciju da nastavimo sa aktivnostima i programima u okviru korišćenja obnovljivih izvora energije, i spremno dočekamo nove generacije elektičnih vozila zahvaljujući mreži punjača koje smo postavili.

O solarnoj elektrani STOJANOV&STOJANOV AUTO

SOLARNA ELEKTRANA nudi trostuku dobit

  1. energetsku efikasnost,

  2. ublažuje ugljenični otisak

  3. smanjuje račun za utrošenu električnu energiju

Na objektu Renualt-Nissan ugrađeno je 168 fotonaponskih panela pojedinačne snage 330 W čiji je proizvođač nemačka kompanija Luxor Solar. Instalisana snaga je 55,44 kW, dok je aktivna snaga 50 kW. Ugrađeni su invertori snage 20 i 10 kW čiji je proizvođač austrijska kompanija Fronius, dok je za potkonstrukciju na sva tri objekta izabrana nemačka kompanija K2 i njihov specijalni tip potkonstrukcije Multi Rail.,Ova elektrana će proizvoditi godišnje oko 64.472 kWh i ostvariće godišnju uštedu od 30.267 kg CO2 .

Na objektu JEEP ugrađeno je 156 fotonaponskih panela čija je pojedinačna snaga 330 W, a proizvođač je takođe Luxor Solar. Instalisana snaga je 51,48 kW, dok je aktivna snaga 45 kW. Za ovu elektranu odabarani su Froniusovi invertori snage 20, 15 i 10 kW. Godišnja proizvodnja ove elektrane iznosiće oko 61.366 kWh i ostvariće godišnju uštedu od 28.823 kg CO2.

Na trećem FIAT-ovom objektu, ugrađeno je 320 fotonaponskih panela pojedinačne snage 370 W proizvođača Canadian Solar. Instalisana snaga je 118,40 kW, dok je aktivna snaga 100 kW. Elektrana na FIAT-ovom objektu proizvodiće godišnje oko 139.106 kWh i ostvariće godišnju uštedu od 111.235 kg CO2.

Kako to izgleda možete pogledati :

15. Novembar 2023.

Jesenja SHELL HELIX & STOJANOV akcija

Već godinama unazad, AK Stojanov i Orbico organizuju jesenju promociju , i nagradjuju vernost klijenata. Ove godine, pripremili smo poseban zimski set, neophodan za sve vozače koji žele sigurnost i... Ceo tekst »

6. Novembar 2023.

Decenije posvećenosti

Kompanija "Stojanov" iz Novog Sada sa preko 4 decenije tradicije , predstavlja sinonim za poslovni integritet, posvećenost kvalitetu i pružanju vrhunskih usluga u automobilskoj industriji.Tradicija i kvalitet usluga su rezultat... Ceo tekst »

27. Oktobar 2023.

Jesenja JEEP akcija

U saradnji sa našim partnerom Intesa Leasing, obezbedili smo najpovoljnije uslove finansiranja kupovine vozila na leasing.Nominalna kamatna stopa za finansiranje u protivvrednosti EUR 6,49%, za finansiranje u RSD 6,99%.Ako želite... Ceo tekst »

Top